آدرس برترین کانالهای تلگرام
کانال داستان کوتاه
https://telegram.me/ghe3eh
کانال عاشقانه ها (شعر و عکس عاشقانه)
https://telegram.me/eshgh2017
کانال جوک و ترول
https://telegram.me/shade_shad
کانال دوستداران حکیم ارد بزرگ (بزرگترین فیلسوف جهان)
https://telegram.me/greatorod
کانال سخنان بزرگان (عکس نوشته و پندهای آموزنده)
https://telegram.me/sokhanenab
کانال فیلم های سینمایی و تلویزیونی
https://telegram.me/newsfilm
حاکمان سعودی گزینه زور را انتخاب کردند
۱۳۹۴\۰۷\۲۲ - ۲:۱۳ PM
معاون وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه اختصاصی با السفیر گفت: حاکمان جدید سعودی گزینه زور را انتخاب کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، پایگاه اینترنتی روزنامه السفیر در شماره امروز خود در مصاحبه ای با حسین امیر عبداللهیان معاون وزیر خارجه ایران در امور عربی و آفریقا نوشت: سفر هیات بلندپایه ایرانی به بروکسل به مثابه شروع عملیات بررسی چگونگی ایجاد یک گروه تماس بین المللی و منطقه ای درباره سوریه است، عملیاتی که اروپایی ها با تکیه بر نقش خود در تسهیل مذاکرات موفق گروه « 3+3 » در حل پرونده هسته ای ایران، تلاش می کنند نقش میانجی و تسهیل کننده را در آن بازی کنند.
هیات ایرانی به ریاست امیرعبداللهیان به بروکسل سفر و به مدت سه ساعت با فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ملاقات کرد و ساعت های دیگری را در گفتگو با مقامات ارشد در این اتحادیه سپری کرد. بعد از دیدارهای هیات ایرانی در پایتخت اتحادیه اروپا ، السفیر با امیرعبداللهیان درباره آخرین رخدادها و تحولات شتابان بحران و جنگ در سوریه و اوضاع منطقه به ویژه روابط تهران با ریاض گفتگو کرده است که متن این مصاحبه به شرح زیر است.
سئوال: در این سفر نخستین نشست ها برای ایجاد گروه تماس بین المللی حل بحران و جنگ در سوریه برگزار شد،نتایج مذاکرات و گفت وگوها در بروکسل را چگونه دیدید؟ به این گروه تماس چگونه می نگرید؟
پاسخ: نشست ها و گفت وگوهای ما با خانم موگرینی سازنده بود و او افکاری سازنده و بسیار مثبت ارائه کرد. درباره مسائل متعلق به منطقه و مبارزه با تروریسم تبادل آرا و به طور مفصل آنچه را که مربوط به روند حل سیاسی بحران در سوریه است، بررسی کردیم. معتقدیم که اتحادیه اروپا می تواند نقشی مثبت در ایجاد حل سیاسی بحران سوریه ایفا کند و این گونه تماس ها و مذاکرات را در دو سطح منطقه ای و اروپایی ادامه می دهیم. موضوع اساسی گفت وگوها و مذاکرات ما به آرا و اندیشه های متنوع در خصوص راه حل سیاسی بحران سوریه ارتباط دارد و معتقدیم این تبادل نقطه نظرها بسیار ثمربخش است.
سئوال: آیا شما ایجاد این گروه تماس بین المللی را تایید می کنید، در صورت تایید آیا این گروه مفید و واقعی خواهد بود.آیا هدف اساسی آن جمع شدن ایران، عربستان و ترکیه دور یک میز است؟
پاسخ: ما هنوز به نتیجه نرسیده ایم، اما ممکن است که یک گروه رسمی تماس بین المللی برای ایجاد راه حل سیاسی در سوریه پیدا کنیم.آقای استفان دی میستورا نماینده ویژه سازمان ملل در سوریه، طرحی پیشنهاد کرده که در آن به ایجاد گروه تماس بین المللی اشاره شده است. جمهوری اسلامی ایران اکنون تلاش می کند با همه کشورهای موثر و بازیگران تماس بگیرد و گفت گو کند. یکی از این موثرترین بازیگران اتحادیه اروپا است و می توانم بار دیگر بر نقش ویژه ای که خانم موگرینی می تواند بازی کند، تاکید کنم.
سئوال: دی میستورا گفت که اگر بتوانیم این گروه تماس بین المللی را تشکیل دهیم در این صورت ایران و عربستان دور یک میز می نشینند ومی توانیم در یک ماه نه یک سال و یا سال ها راه حل بحران سوریه را ایجاد کنیم، نظر شما درباره این سخن دی میستورا چیست ؟
پاسخ: ما مشکلی برای گفت وگو با شریکان سعودی نداریم و طرف ایرانی بارها اشاره هایی کرده است که آمادگی آن برای گفت وگو با سعودی ها را نشان می دهد. البته مبالغه های زیادی صورت گرفته است، حتی کسانی گمان می کنند اگر ایران و سعودی دور یک میز بنشینند، ممکن است همه مشکلات ظرف یک ماه حل شود، این یک مبالغه است زیرا پیچیدگی های زیادی در مسائل منطقه ای وجود دارد،تعداد زیادی از بازیگران منطقه ای و بین المللی در این مسئله دخالت دارند اما معتقدیم که تهران و ریاض می توانند گفت وگویی بسیار فعال داشته باشند. ما از اندیشه انجام مذاکرات دو جانبه با عربستان استقبال می کنیم اما در زمان کنونی این طرف سعودی است که از ورود به گفت وگوها خودداری می کند.
در حقیقت طرف ایرانی یک سئوال بزرگ دارد و آن این که چرا دیپلمات های سعودی از هرگونه گفت وگو خودداری می کنند، شاید حاکمان جدید سعودی خود بخشی از جواب هستند و به همین دلیل به جای گفت وگو، به قدرت و زور پناه برده اند اما نتیجه پناه بردن آنها به قدرت را دیدیم، آنها بعد از شش ماه نتوانسته اند به طور کلی به نتیجه ای در یمن دست یابند.
سئوال: چه کسی می تواند این رویکرد سعودی ها را تغییر دهد؟
پاسخ: اتخاذ این تصمیم به اراده سران عربستان ارتباط دارد، اما ما نسبت به آینده خوشبین هستیم زیرا برای گفت گو هیچ جایگزینی وجود ندارد.
گفت وگو و همکاری بین تهران و ریاض می تواند در ایجاد راه حل ها برای مشکلات در منطقه سهمی داشته باشد و البته شرایطی را که سعودی ها در آن گرفتار شده اند، درک می کنیم.
سئوال: سعودی ها اکنون عکس این اظهارات شما را می گویند، گفت وگو خوب است اما در باره چه موضوعی ؟ به نظر سعودی ها ملت سوریه خواستار کناره گیری رهبران کنونی کشورشان هستند، می گویند ایران می خواهد بشار اسد رئیس جمهورسوریه در قدرت بماند و این دلیل مشکلات است ، نظر شما چیست ؟
پاسخ : به نظر من، مسائل و پرونده ها در سوریه ارتباطی به عربستان و یا به ایران ندارد و این ملت سوریه هستند که خود باید آنها را حل کنند.همه بازیگران موثر و با نفود در مسئله سوریه باید تلاش های هماهنگی را به منظور فراهم شدن شرایط برای یک انتخابات پاک و آزاد صورت دهند تا این که سوری ها با حضور در کنار صندوق های اخذ رای آینده خود را تعیین کنند.عربستان و کشورهای دیگر حق ندارند که درباره آینده رییس جمهور سوریه تصمیم بگیرند و بگویند که بماند و یا باید برود.
سئوال: آیا منظور شما این اندیشه ای است که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه از آن سخن گفته است، یعنی امکان برگزاری انتخابات پارلمانی به عنوان گام ممکن برای انتقال سیاسی در سوریه ، یا این که منظور شما برگزاری انتخابات ریاست جمهوری است ؟
پاسخ : به طوراساسی منظور من اصلاحات سیاسی در سوریه است و در چارچوب اصلاحات ممکن است هر دو انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری برگزار شود.اما این اصلاحات و انتخابات باید در چارچوب قانون اساسی برگزار شود که ملت سوریه موافقت خود را با آن اعلام کرده است و دیگر این که آقای بشار اسد هم بتواند در انتخابات آینده نامزد شود. معتقدم، شایسته نیست که مانع نامزدی آقای بشار اسد در انتخابات ریاست جمهوری سوریه شویم بلکه باید همه تلاش خود را بکار گیریم تا زمینه برگزاری یک انتخابات پاک و آزاد در سوریه فراهم شود.اگر ملت سوریه تمایل نداشته باشد بشار اسد رییس جمهوری شود، به او رای نخواهد داد، بنابراین معیار ما رای مردم سوریه است که تنها در یک رای گیری واقعی به دست می آید.
سئوال: اکنون یک چارچوب تحت عنوان بیانیه « ژنو-1» وجود دارد که مورد توافق بین المللی است اما ایران با صراحت گفته است که این چارچوب را نمی پذیرد،چرا؟
پاسخ: بیانیه ژنو یک دارای نقاطی مثبت و همزمان دارای نقاطی سخت است.
دی میستورا تلاش می کند تا طرح خود را برمبنای این بیانیه آماده کند و به همین دلیل تماس هایی با مقامات سوریه و گروه های مخالف برقرار کرده است.یکی از نقاطی که در بیانیه ژنو یک بر آن تمرکز شده،گفت وگو است که می تواند بین دولت سوریه و گروه های مخالف شکل بگیرد و ما معتقدیم این خوب است، هرگاه به مخالفان اشاره می کنیم،از نقطه نظر ما آن دسته از مخالفان سیاسی است که به ایجاد راه حل سیاسی اعتقاد دارند اما گروه های مسلح سوری که با گروه های تروریستی همکاری می کنند آماده ورود به روند سیاسی نیستند. ما از حضور و پیوستن همه گروه های سیاسی و مخالف که خواستار همکاری با گروه های تروریستی نیستند به روند سیاسی حل بحران و مشارکت در قدرت استقبال می کنیم اما همه گام هایی که برداشته می شود بسیار مهم است که مورد تایید ملت سوریه باشد.
سوال: گزارشهای زیادی وجود دارد که نشان می دهد ایران اکنون نقش دیگری دارد، گفته می شود نیروهای ایرانی به سوریه اعزام شده اند، آیا این اتفاق صورت گرفته است ؟
پاسخ: هیچ نیروی رزمی ایرانی در سوریه وجود ندارد و تنها مستشاران نظامی ایرانی متخصص در امور مبارزه با تروریسم در سوریه برای ارائه مشورت حضور دارند، حضور مستشاران نظامی ایرانی به درخواست دولت سوریه صورت گرفته و تنها به سوری ها در آماده شدن برای جنگ با تروریست ها و نه گروه مخالفان آقای بشار اسد مشورت می دهند . ما به گروه های مخالف دولت سوریه احترام می گذاریم زیرا حق دارند که در حیات سیاسی کشورشان و تقسیم قدرت در آینده مشارکت کنند .
سئوال: برای جلوگیری از اشتباه،آیا مقصود شما مخالفان مسلح هم می باشند؟
پاسخ: گروهی از مخالفان سیاسی مسلح که با گروههای تروریستی همکاری نمی کنند و نمی خواهند ملت سوریه را بکشند، این یک واقعیت است و باید به این واقعیت اعتراف کرد اما منظور ما گروه های مسلحی است که به داعش همچون آهن ربا جذب می شوند .
سوال: درباره مداخله مستقیم روسیه به جنگ علیه تروریسم در سوریه ، اروپایی ها می گویند که قواعد بازی را تغییر می دهد، از سوی دیگر روسیه عضو ائتلاف جدید با ایران، عراق و سوریه شده که دفتر هماهنگی آن در بغداد است. آیا فکر می کنید مسکو اکنون قواعد بازی را تغییر داده است ؟ آیا ائتلاف جدید به نتایجی که خواستار آنها هستید، دست می یابد؟
پاسخ: هدف اصلی تلاش های جاری روسیه در سوریه ،هدف قرار دادن جبهه النصره و داعش است . ایران از اقدامات روسیه علیه تروریسم حمایت می کند و معتقدیم که تلاش های روسیه موجب تضعیف تروریست ها می شود .در مورد اتاق عملیات در عراق با مشارکت کشورهای خارجی، اطلاعات زیادی ندارم اما این یک حقیقت است که ایران ، عراق ، روسیه و سوریه در مسیر جنگ با تروریسم حرکت می کنند و این یک امر مثبت است . معتقدم که تصمیم پوتین برای جنگ علیه تروریسم،یک تصمیم شجاعانه است . تمایل دارم با استفاده از این فرصت ،بر انتقادهای خودم از سیاست آمریکا در خصوص سوریه تاکید می کنم آمریکایی ها تاکنون به هیچ اقدام موثری در مباره علیه تروریسم در سوریه دست نزده اند.
سئوال: دو نکته را نباید نادیده گرفت، شما اکنون در ائتلاف جدیدی هستید، آیا احساس می کنید که این ائتلاف فعال و موثر است در حالیکه پوتین از یک ماموریت چهار ماهه سخن گفته است، آیا به این چارچوب زمانی معتقد هستید؟
پاسخ: عملیات روسیه با هماهنگی ارتش سوریه صورت می گیرد اگر هرگونه درخواستی از ایران برای کمک داشته باشند به منظور هرچه بیشتر موثر شدن عملیات ضد تروریسم، مشاوران نظامی ما که در مبارزه با تروریسم متخصص هستند، قطعا نقش مشورتی خود را گسترش می دهند.
سئوال: لبنان اکنون دستش را روی قلبش گذاشته است، برخی از بحران های موجود در منطقه که در انتظار راه حل هستند، سخن می گویند، آیا لبنان باید منتظر حل این بحران ها بماند تا چه زمانی این بحران ها مانند بحران یمن ادامه دارد و باید منتظرحل آنها ماند؟
پاسخ: مشکلات و تحولات در منطقه به یکدیگر ارتباط دارند، موج تروریسم در منطقه ما هم به موج های دیگر ارتباط دارد و سیاست های اشتباه قدرت های جهانی اجازه داده تا تروریسم در منطقه ما گسترش یابد و حضور تروریست ها در عراق و سوریه قوی تر شود. حضور نظامی سعودی ها در بحرین علت بی ثباتی این کشور است و حمله آنها به یمن و هدف قرار دادن یمنی های بی گناه سبب رشد پدیده تروریسم شده است. غیر ممکن است بین تروریسم در سوریه و عراق جدایی قائل شد اما در یمن جنگ ویرانگر تحمیل شده بر آن موجب رشد تروریسم در این کشور شده است. ما از کامل شدن اصلاحات سیاسی در لبنان حمایت می کنیم و انتخاب رئیس جمهور در لبنان بخشی از روند تکمیل این اصلاحات سیاسی است ، اما این یک واقعیت است که تحولات در منطقه بر پرونده های مرتبط با لبنان تاثیر می گذارد، مشاهده کردیم که برخی گروه ها تلاش می کنند تا بحران جمع آوری زباله ها را به یک بحران بزرگ تبدیل کنند.
برچسب ها:
سعودی ،امیرعبداللهیان ،السفیر ،بروکسل ،یمن ،سوریه ،
در بحث موشکی کوتاه نخواهیم آمد
۱۳۹۴\۰۷\۲۲ - ۲:۱۲ PM
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با اشاره مصوبه دیروز درخصوص تصویب جزئیات«طرح اقدام متناسب و متقابل دولت ایران در اجرای برجام» تأکید کرد: در بحث موشکی کوتاه نخواهیم آمد و به آزمایشهای موشکی ادامه خواهیم داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، کاظم جلالی افزود: کشور نیاز به آرامش دارد، در مجلس هم تصمیم گرفته شد و بعد از این تصمیم همه باید به سمت درست اجرا کردن آن بروند.
وی اضافه کرد: این تصمیم زمانی تکمیل میشود که شورای نگهبان درباره آن نظر بدهد و قانون شود.
نماینده مردم شاهرود در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بعضیها میگویند رهبری گفتهاند مجلس نظر دهد، تصریح کرد: آنها تصور میکنند جمعی از مجلس باید نظر دهد و این غلط است زیرا مجلس با 161 رأی موافق این طرح را تصویب کرده است.
مصوبه مجلس هم نباید به ایجاد شکاف منجر شود
رئیس فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت با بیان اینکه نباید کش و قوسهای مربوط به طرح برجام به ایجاد شکاف منجر شود، گفت: رهبر معظم انقلاب فرمودهاند موضوع هستهای نباید به ایجاد شکاف در درون کشور منجر شود؛ به همین دلیل مصوبه مجلس هم نباید به ایجاد شکاف منجر شود.
وی با اشاره به پیامکهایی که در بررسی طرح برجام به نمایندگان ارسال میشد، اظهار داشت: برخی از این پیامکها بیادبانه بود و حجم آنها تا حدی بود که فشارهایی را به نمایندگان وارد کرد اما در نهایت نمایندگان این موضوع را تحمل کردند.
جلالی گفت: خواص کار پارلمانی همین است، در کار پارلمان جر و بحث وجود دارد اما زمانی که به یک تصمیم واحد رسیدیم همه باید در آن راستا حرکت کنیم.
وی تصریح کرد: به جای تبدیل کردن مسائل به دعوا و جنجال سیاسی باید همه حواسمان به درست اجرا کردن قانون معطوف باشد؛ باید حواسمان به دشمنان باشد، زیرا هیچ تردیدی نداریم در برجام دشمنان ما تبدیل به دوست نمیشوند اما نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در متن و بطن خود اسلامخواهی را سرلوحه خود قرار داده است.
تصویب برجام؛ آغاز کار دولت و مجلس
جلالی با تأکید بر اینکه اکنون باید بر اجرای برجام مراقبت کنیم، خاطرنشان کرد: برجام آخر کار ما نیست، دولت و مجلس باید دقت کنند در آغاز یک راه قرار گرفتهایم.
وی اضافه کرد: چه موافقان و چه مخالفان همه فرزندان انقلابند و نباید تصور کنیم بیاخلاقی میتواند جواب دهد.
جلالی در پاسخ به سؤالی درباره آزمایش موفقیتآمیز موشک عماد اظهار داشت: ما همواره و حتی در گذشته گفتهایم تقویت بنیه نظامی و دفاعی کشور به عنوان یک اهرم بازدارنده است، جمهوری اسلامی ایران هیچ وقت کشوری را تهدید نکرده است.
رئیس فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت اضافه کرد: ما هیچ وقت به دنبال جنگ نیستیم و همواره سیاستهای انساندوستانه داریم؛ در بحث موشکی کوتاه نخواهیم آمد و به آزمایشهای موشکی ادامه میدهیم و به دنبال ساخت بمب اتم نیستیم.
جلالی با اشاره به آخرین وضع پرونده جیسون رضائیان گفت: آنها میدانند در جمهوری اسلامی ایران قوه قضاییه، قوه مستقلی است و بر اساس ضوابط و قوانین داخلی عمل و محاکمه میکند؛ لذا نباید این موضوعات را به جار وجنجال سیاسی تبدیل کرد.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره بر روی استقلال خود پافشاری میکند و ملت ایران همواره نشان داده که روی پای خود ایستاده است.
دخانیات؛ علت ۲۵ درصد سرطانها
۱۳۹۴\۰۷\۲۲ - ۳:۲۱ PM
دبیر علمی دومین همایش بینالمللی سرطان دستگاه گوارش گفت: دخانیات علت بروز یک چهارم سرطانهاست.
دکتر مجید صمصامی در حاشیه این همایش در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما افزود: از امروز تا 24 مهر، درمان گروهی و تیمی مبتلایان و تغییر نگاه از درمان فردی به این نوع درمان با حضور 100 استاد برجسته داخلی و خارجی بحث و بررسی می شود.
وی با اشتباه خواندن آنچه که به نام سونامی سرطان برای گسترش این بیماری رواج یافته است گفت: سونامی لحظهای و حاد است و ناگهانی نیز تمام می شود، ولی سرطان را از الان میتوان تا 20 سال آینده پیشبینی کرد، به طور مثال میتوان متوجه شد که چه سرطانهایی در آینده افزایش مییابند
این فوق تخصص جراحی سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: سالانه 140 نفر در 100 هزار جمعیت ایرانی دچار سرطان میشوند به صورتیکه هم اکنون 400 هزار بیمار سرطانی در ایران است و سالانه 90 هزار نفر نیز به این آمار افزوده میشود.
وی با اشاره به اینکه 70 درصد عامل رشد سرطان به دلیل افزایش امید به زندگی و سالمند شدن جمعیت کشور است گفت: 30 درصد مابقی مربوط به ریسک فاکتورهایی از جمله شیوه زندگی، استعمال دخانیات، غذاهای پر کالری، چرب و پرنمک و کربوهیدراتها و شکر است.
صمصامی با تاکید بر اینکه با ورزش و تغییر شیوه زندگی میتوان از بروز سرطان پیشگیری کرد افزود: تحقیقات نشان میدهد، مصرف دوز پایین آسپرین به صورت منظم از 40 سالگی نیز می تواند در پیشگیری از بروز سرطان موثر باشد.
دبیر علمی دومین کنگره بینالمللی سرطان دستگاه گوارش درباره شیوع سرطان در بین زنان و مردان ایرانی گفت: سرطان معده در آقایان و سرطان سینه در بانوان ایرانی شایع است و سرطان معده کشنده ترین سرطان بین مردان و زنان است.
برچسب ها:دخانیات ،سرطان ،صمصامی ،دستگاه گوارش ،
سرکرده زخمی داعش به ترکیه منتقل شد
۱۳۹۴\۰۷\۲۲ - ۱:۳۶ PM
ابوبکر البغدادی، سرکرده گروه تروریستی داعش که در حمله هوایی ارتش عراق زخمی شده ، با هماهنگی دستگاههای اطلاعاتی آمریکا برای معالجه به ترکیه منتقل شده است.
به گزارش مونیتورینگ خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اینترنتی المنار ، جنگنده های عراقی با همکاری سوریه محل استقرار سرکرده داعش را هدف قرار داده که طی این حمله، وی به شدت زخمی شده و به ترکیه منتقل شده است.
این منابع آگاه افزودند: بیست تروریست دیگر نیز در این حمله به هلاکت رسیدند و سه تروریست دیگر نیز به شدت زخمی شده اند که حال جسمانی آنها خطرناک توصیف شده است ، در بین این سه نفر ابوبکر البغدادی سرکرده داعش می باشد.
این منابع افزودند: سرویسهای اطلاعاتی آمریکا از همان زمانی که این گروه تروریستی را با همکاری رژیم صهیونیستی و انگلیس ایجاد کرد از آن حمایت کرده است و با اموال و ثروتهای کشورهای قطر و عربستان سعودی از این گروه تروریستی حمایت مالی کرده است.
این منابع افزودند: این حمله در روز شنبه واقع شد و یک روز پس از حمله دو تن از معاونان البغدادی زخمی روی زمین مشاهده شده اند آنها اعتراف کردند ابوبکر البغدادی به شدت مجروح شده است و تاکید کردند سرکرده داعش در کاروانی به همراه دو تن از معاونان دیگرش در داخل خودرو، وسط کاروان بودند این خودرو مملو از سلاح بوده است اما نکته تامل برانگیز اینجاست که نیروهای عراقی ابوبکر البغدادی را درحالی که موهای صورت خود را تراشیده بود دیده اند.
برچسب ها:
روزنامه المنار ،داعش ،ترکیه ،ابوبکر البغدادی ،
اتهام به ایران در ماجرای «باند العبدلی» مشکوک است
۱۳۹۴\۰۷\۲۲ - ۲:۲۷ PM
وزیر امور خارجه کشورمان ، اتهامات نسبت داده شده به ایران در ماجرای «گروه العبدلی» در کویت را مشکوک دانست و بر ضرورت تداوم روابط خوب تاریخی میان ایران و کویت تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای ظریف در مصاحبه با روزنامه الرای چاپ کویت ، اتهامات نسبت داده شده به کشورش در موضوع «باند العبدلی»،را مشکوک دانست برای اینکه «پس از توافق هسته ای با کشورهای عضو گروه پنج به اضافه یک مطرح شده است».
وزیر امور خارجه در این مصاحبه که تنی چند از سردبیران دیگر روزنامه های عربی نیز حضور داشتند، امنیت کویت را به مثابه امنیت ایران دانست و در عین حال از نقش امیر این کشور شیخ صباح الاحمد الصباح در حادثه تاسف باری که برای حجاج ایرانی در مشعر منا روی داد ، تمجید کرد و افزود: «ما امیدواریم که روابط خوب تاریخی میان دو کشورو با امیر کویت ادامه داشته باشد».
وی در این مصاحبه در پاسخ به سوالی درباره مساله ادعایی «گروه العبدلی» در کویت گفت:«ما بارها اعلام کردیم که در امور داخلی کشورهای منطقه دخالتی نمی کنیم، امنیت کویت، به منزله امنیت ایران است و اتهاماتی که در این زمینه به ما نسبت داده شده، پس از توافق هسته ای با گروه پنج به اضافه یک بوده و این مساله ای مشکوک است».
آقای ظریف افزود: «ما از عمق روابط ایران و کویت کاملا آگاهیم و به خوبی می دانیم که کویت چه نقش ها و مواضع مثبتی داشته است.
وزیر امور خارجه گفت: در جریان حادثه تاسف باری که برای حجاج ایرانی در منا رخ داده، دولت کویت بویژه جناب امیر کویت شیح صباح الاحمد الصباح نقش بزرگی در این زمینه ایفا کرده است. ما امیدواریم که روابط تاریخی و خوب میان دو کشور و با امیر کویت ادامه داشته باشد وباید برای توسعه این روابط تلاش کنیم.
وی گفت: ما به نوبه خودمان ، اراده ای محکم و راسخ برای توسعه روابط دو جانبه داریم و می دانیم که آقای روحانی رئیس جمهور ایران و امیر کویت ، خواستار آینده بهتر روابط میان دو ملت و دو کشور هستند».
ظریف با اشاره به چشم انداز روابط میان تهران وریاض، گفت: «ما نیازمند فعالیت بیشتر رسانه ای در محافل عربی هستیم.. اکنون تلاشهایی برای گمراه کردن افکار عمومی ضد ما وجود دارد.
وی گفت: آنچه در این زمینه برای ما مهم است ، خطر دائمی است که ایران، عربستان و عراق را تهدید می کند و باید تاکید کنم که امنیت عربستان سعودی برای ما مهم است و امیدواریم که دوستان ما در عربستان، این واقعیت را درک کنند».
وی افزود: «ما معتقدیم به هر اندازه در زمینه ملاقات و دیدار سرعت به خرج دهیم، می توان با خطرات مقابله کرد..ما از طرف خودمان آماده مساعدت و دراز کردن دست یاری به سوی همه برادران و دوستان در زمینه مقابله با تروریسم هستیم و این شعار نیست بلکه اقدامی در چارچوب منافع و امنیت برای همگان است».
به نوشته الرای ، ظریف درباره ترتیبات مسائل منطقه ای در چارچوب توافق هسته ای میان ایران و قدرت های (باصطلاح) بزرگ تصریح کرد: «ما تاکید کرده ومی کنیم که هیچ توافقی درباره مسائل منطقه با گروه پنج به اضافه یک به دست نیامده و متاسفانه بسیاری معتقد بودند که پرداختن به مساله هسته ای، برای تهران این زمینه را فراهم کرده که با آمریکائیها توافق ومعامله ای بر ضد همسایگان خود داشته باشد در حالی که هیچ توافق محرمانه ای با گروه پنج به اضافه یک درباره مسائل منطقه در کار نیست اما درباره توافق هسته ای درباره برنامه هسته ای مان به مدت پانزده سال،باید بگویم که این مساله به ما امکان می دهد که وراد مرحله غنی سازی صنعتی و تهیه سوخت هسته ای برای نیروگاه بوشهر شویم و در کل، گفتگو را موثرترین راه برای حل همه مسائل بغرنج و اختلافی می دانیم».
وزیر خارجه درباره توافق به دست آمده میان ایران وآژانس بین المللی انرژی اتمی نیز گفت:«پروتکل امضا شده میان تهران و آژانس ، سندی محرمانه است و قابلیت انتشار ندارد .
این مساله ای است که به ما وآژانس بین المللی مربوط می شود و محور آن، چگونگی حل مسائل اختلافی در هفته های پس از امضای این سند است. از نشانه های اجرای این پروتکل، سفر یوکیا آمانو مدیر کل اژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران و بازدید از تاسیسات هسته ای ایران است و بر اساس توافق ، این مسائل باید محرمانه باقی بماند.. آژانس چیزی از جزئیات آن، اعلام نکرده و ما نیز همین کار را کردیم».
ظریف در پاسخ به سوالی درباره روابط ایران و مصر و ضرورت دیدارها میان کشورهای موثر منطقه ای مانند ایران، مصر و ترکیه برای اتخاذ اقداماتی که به رهایی منطقه از بحرانهای کنونی منجر شود و اقدامات وزارت خارجه ایران در این زمینه ، تصریح کرد: ما شدیدا بر داشتن روابطی مستحکم و خوب با همه کشورهای عربی اصرار داریم.. من دیپلمات هستیم و دوستانی در مصر دارم و مواضع دو کشور درباره بسیاری از مسائل منطقه بسیار به هم نزدیک است.
مسائلی از جمله ممنوعیت تولید و تکثیر سلاح هسته ای، مواضع در قبال سوریه و رویکردهای کلی، مستلزم آن است که شراکتی میان همه این کشورها وجود داشته باشد تا اینکه امنیت برقرار شود.
اگر به سیاست خارجی ایران نگاه کنید، خواهید دید که ما برای حذف نقش هیچ کشوری در منطقه تلاش نکردیم اما برخی کشورها متاسفانه سعی کردند نقش ایران را حذف کنند.
ما به این کشورها گفتیم که انها نمی توانند این کار را بکنند.. ما از جانب خودمان، خواهان حذف نقش هیچ کسی نیستیم. باید مصر، عربستان، ایران و دیگر کشورها برای توافق بر سر گفتگو و حل برخی مسائل داری نقشی اساسی باشند و مثل چنین اقداماتی می تواند ثابت کند که سیاست حذف دیگری
ناامید کننده و کاری عبث و بی فایده است».
وی افزود:«ایران مساله گفتگوی تمدنها را مطرح کرد و این طرح بر پایه حذف نقش دیگران نیست.
دولت عربستان خواهان حذف نقش ایران است و در نشست های ژنو و پاریس ، عربستانی ها خواستار عدم حضور ما بودند».
وزیر امور خارجه ایران درباره تأثیرات توافق هسته ای بر مسائل منطقه و دیدگاه ایران در قبال ورود روسیه در مساله سوریه، گفت:« ما توافق هسته ای را یک پیروزی برای همه منطقه می دانیم و در زمینه روسیه نیز، ما معتقد بودیم که وحدت و هماهنگی واقعی میان کشورهای جهان برای مقابله با خطر داعش و تروریسم وجود دارد، اما این مساله محقق نشد اما درباره سوریه باید بگویم که ما بارها اعلام کردیم که راه حل در این کشور یا در یمن وبحرین و هر کشور دیگر، دیپلماتیک است.
در این زمینه ، پیشنهادهایی مبتنی بر ضرورت احترام به اراده ملت ها ارائه کردیم و معتقدیم که کشورهای منطقه می توانند برای ایجاد راه حل های سیاسی همه بحران های کنونی در منطقه،پا در میانی کنند و ایمان داریم که نمی توان این بحران ها را با گزینه نظامی و تحمیل شروط حل وفصل کرد».
بر پایه گزارش الرای، وزیر خارجه ایران همچنین در پاسخ به سوالی درباره درگیریهای مذهبی و فرقه ای و داخلی در منطقه، جنگ های نیابتی در یمن ودیگر کشورها،وآیا حل وفصل موضوع هسته ای میان ایران و آمریکا، منجر به تحقق حل بحران سوریه و یمن خواهد شد، تاکید کرد: نخستین اولویت ما توسعه روابط با کشورهای منطقه است. وی گفت: آیت الله سید علی خامنه ای رهبر معظم ایران و حسن روحانی رئیس جمهور، همین رویکرد را دارند.. من دیدگاه های رهبر معظم را دقیق می دانم.
وی گفت: توافق هسته ای ، به حل مشکلات منطقه کمک خواهد کرد.. دوستان در عربستان توافق هسته ای را خطری برای خود می دانند و این تاسف برانگیز است..من از این قضیه به شدت احساس ناراحتی ونارضایتی می کنم.. این موضع در حقیقت با موضع اسرائیل یکی است».
وی افزود:«ما آمادگی کامل برای برطرف کردن هر گونه اشکال را داریم و اماده ایم به هر پیشنهاد در این زمینه پاسخ مثبت دهیم و بار دیگر تکرار می کنم که ما مطلقا در صدد حذف نقش هیچ کشوری در منطقه نیستیم و دوستان ما باید این واقعیت را خوب درک کنند..امروز می توان مساله یمن را از طریق فرایندهای سیاسی حل و فصل کرد و گفتیم ما می توانیم با تلاش های جدی، جنگ خونین و ناامید کننده در این کشور را که هفت ماه به طول انجامیده، متوقف کنیم اما دوستان ما در عربستان با این مساله مخالفت کردندو همین مساله درباره سوریه نیز بوده است..ما باید به دنبال ایجاد راه حل های سیاسی باشیم و بر اشخاص تمرکز نکنیم بلکه تکیه ما باید بر روی ضمانت ها، روش ها ، قوانین و حل مسائل مهم باشد».
به نوشته الرای، وزیر امور خارجه ایران در پاسخ به سوالی (ادعایی) درباره اینکه ایران پس از گرفتن سوریه، عراق، لبنان و جزایر سه گانه، از عربها چه می خواهد؟ گفت: معتقدیم عربستان مورد هدف داعش و تروریسم است و ما خواهان تقویت دوستی و مودت با دوستان عربستانی و دوستان عربی هستیم که از صدام در طول هشت سال جنگش با ایران حمایت وکمک کردند. آنها خوب می دانند که ما از انها در ازای حمایت شان از صدام در این جنگ، چیزی نخواستیم و تا به امروز به آنها ظلم نکردیم. بلکه ملتی که به آن ظلم شده، ملت ایران است که هشت سال با سلاح های شیمیایی در معرض بمباران بود..دوستان عرب ما، کسانی هستند که برای سنگ اندازی و ایجاد مشکل در زمینه توافق هسته ای به آمریکا می روند.. ما آماده گفتگو با آمریکا نبودیم بلکه خواستار گفتگو با دوستان عرب خود بودیم. من به شما اطمینان می دهم که می توانستیم بحران هسته ای را در ظرف دو هفته حل کنیم . ما و عربها در منطقه در یک کشتی هستیم .ایران برای خود کشتی اختصاصی ندارد و شما هم همین طور. همه ما در یک کشتی هستیم و اگر مشکلی برای این کشتی پیش بیاید، همه ما باهم غرق خواهیم شد و کسی ما را نجات نمی دهد.. همه آنها در ساحل خواهند ایستاد و شادی می کنند. این مساله ایجاب می کند که با هم دیدار کنیم و به اینده مشترک نگاه کنیم
من از دوستان عرب می خواهم به این اصل دقت کنند که آینده ما یکی است.آنها باید این مساله را درک کنند و مطمئن باشند که ایران در کنار آنهاست و به آنها برای رسیدن به ساحل ایمن و ایجاد منطقه ای امن و با ثبات کمک خواهد کرد. اگر آنها متوجه این اصل نشوند، ما به این موضع پایبند خواهیم ماند.. ما معتقدیم که گفتگویی جدی ما را به یک واقعیت رهنمون می کند و آن اینکه اگر ایران قدرتمند و نزدیک، توانسته با کشورهای دور و بزرگ به توافق دست پیدا کند چگونه نتواند با برادران عرب ما به توافق دست پیدا کند. من در مطبوعات عربی از این اصول صحبت می کنم و در روزنامه الشرق الاوسط مقاله ای نوشتم و این نشان دهنده عمق اهمیتی است که ما برای این مساله قائل هستیم».
وزیر خارجه ایران درباره موفقیت دیپلماتیک ایران در مدیریت مذاکرات هسته ای با شش کشور، با تشکر از نقش مهم کشور عمان بویژه سلطان قابوس بن سعید پادشاه این کشور به عنوان ستون ثبات منطقه ای، در روند مذاکرات که با درگیری، نبرد، واختلافات بسیار عمیق با آمریکا، سنگین شده بود، گفت: «مجموع مذاکرات رسمی و غیر رسمی که در این کشور برگزار شد، برای عبور از این روند دشوار بود و همه تصمیماتی که در این مذاکرات رسمی و غیر رسمی اتخاذ شد، زمینه را برای رسیدن به مذاکرات بعدی فراهم کرده است.
کلید حل پرونده هسته ای ، به نظر من در یک مساله متجلی است و آن اینکه اگر طرفی در ازای باخت طرف دیگر مایل به برد باشد، ما به نتیجه نخواهیم رسد بنابراین برای برد دو طرف تلاش کردیم .. ما از طرف خود ثابت کردیم که در صدد دستیابی به سلاح هسته ای نیستیم و طرف مقابل باید به تحریم ها پایان دهد و در چنین اقدامی، طرف مقابل ضرر نمی کند بلکه به نفع اوست که با ما روابط اقتصادی برقرار کند».
وی گفت: «ما به اجرای این معادله با کشورهای منطقه نیز تمایل داریم.ما معتقدیم که به نفع ایران نیست که عربستان متضرر شود یا بازنده باشد و منافع عربستان هم با ضرر ما محقق نمی شود. ما و عربستان منافع مشترک و همچنین چالش های مشترک و زمینه های مشترک دینی،تاریخی جغرافیایی داریم پس برای چه همکاری نکنیم؟ ما یا همه با هم برنده می شویم یا همگی بازنده می شویم.. ضرر و باخت منجر به ضررهای بزرگ جانی می شود.. اکنون زمان آن فرار رسیده که به منافع جمعی فکر کنیم».
کانال
اجتماعی تلگرام , کانال اخلاقی تلگرام , کانال سیاسی تلگرام , کانال هنری
تلگرام , کانال خواندنی تلگرام , کانال آموزنده تلگرام , کانال پندآموز
تلگرام , کانال سینمایی تلگرام , کانال فلسفی تلگرام , کانال ورزشی تلگرام ,
کانال پرخواننده تلگرام , کانال سرگرمی تلگرام , کانال جوک تلگرام , کانال
ترول تلگرام , کانال فیلم تلگرام , کانال دانلود تلگرام , کانال عاشقانه
تلگرام , کانال عشقی تلگرام , کانال دانشگاهی تلگرام , کانال تلویزیونی
تلگرام , کانال مشاهیر تلگرام , کانال شعر تلگرام , کانال ادبیات تلگرام ,
کانال شعر و ادب تلگرام , کانال کوهنوردی تلگرام , کانال گردشگری تلگرام ,
کانال علمی تلگرام , کانال خواندنی تلگرام , کانال ساری تلگرام , کانال شهر
رشت تلگرام , کانال شهر همدان تلگرام , کانال شهر تبریز تلگرام , کانال
شهر شیروان تلگرام , کانال شهر مشهد تلگرام , کانال شهر اصفهان تلگرام ,
کانال شهر تهران تلگرام , کانال شهر کرمان تلگرام , کانال شهر زاهدان
تلگرام , کانال شهر یزد تلگرام , کانال دیواندره تلگرام , کانال شوشتر
تلگرام , کانال اهواز تلگرام , کانال یاسوج تلگرام , کانال شهرکرد تلگرام ,
کانال سمنان تلگرام
کانال
تلگرام ، کانال های باحال تلگرام ، ,کانال تلگرام میخوام,کانال فیلم و
سینما,کانال فلسفی,کانال طنز,کانال عاشقانه,کانال سخنان بزرگان,عضویت در
کانال های تلگرام,شماره تلگرام,کانال داستان های کوتاه,کانال داستان
کوتاه,کانال سینما و تلویزیون,کانال دوستداران حکیم اردبزرگ,حکیم ارد
بزرگ,ارد بزرگ,اردبزرگ,کانال تلگرام حکیم ارد بزرگ,کانال داستان,کانال
تلگرام متن های عاشقانه,کانال حکمت و فلسفه,چگونه در کانال تلگرام عضو
شویم؟,,, تلگرام, فهرست کانال های تلگرام, لیست کانال تلگرام, لینک کانال
تلگرام, کانال تلگرام, کانال تلگرام اشخاص, کانال تلگرام خندوانه, کانال
تلگرام علمی, کانال تلگرام هنری, کانال رسمی رامبد جوان, کانال رسمی رامبد
جوان تلگرام, کانال سرگرمی تلگرام,,,,کانال مد و زیبایی دخترونه هروز با
جدیدترین موضوعات در زمینه های آرایشی مد و زیبایی و مدلینگ ,,,,,ادبی، شعر
و شاعری ، کانال ارسال صوت ها و مطالب مربوط به روابط زوجین ، مدرن ترین و
لاکچری ترین محصولات دکوراسیون: انواع پرده های بالارو، مبلمان فضای
بیرونی و سیستم های نورپردازی،ساختمانکو ّبزرگ ترین سایت طراحی و دکوراسیون
و معماری و عمران کشور، تربیت فرزند، موفقیت و دیگر مطالب روانشناسی،
موضوع معماری داخلی و بازسازی ، هنری و فرهنگ
چهارشنبه 22 مهرماه سال 1394 ساعت 11:02 ب.ظ